Heldagsfotografering - et minne for livet!

Oppdatert: 22. juni 2019En bryllupsdag går så fort! Timene flyr og programmet er stramt, og når dagen plutselig er over kan det faktisk være vanskelig å huske alt som skjedde. Mange brudepar angrer på at de ikke hadde med en fotograf hele dagen, så vurdèr derfor nøye hvor omfattende fotografering du ønsker. Jeg ønsker derfor å forklare litt om hva du kan forvente av en heldagsfotografering.

Forberedelser

Vi starter dagen med å følge brud og brudgom timene før vigsel. Når bruden er hos frisøren, når brudgommen pusser skoene og når forloverne spretter champagnen unaturlig tidlig på dagen. Jeg jakter alltid på de minneverdige øyeblikkene med både latter og nervøsitet. Jeg blir så med videre til både kjole og dress er på og vi er klare til å ta turen til bryllupseremonien.Bryllupseremoni

Enten du skal gifte deg i en kirke, hage, strand eller på et kontor er det når dere sier "JA" som er dagens høydepunkt. Dette øyeblikket MÅ man jo ha et bilde av. Mange tenker at dette fikser «onkel fotoentusiast», men det kan være at dette ikke alltid er så lurt. Det handler også her om å fange de rette øyeblikkene. En bryllupsfotograf vet ofte når disse øyeblikkene kommer, og ikke minst er vi alltid klar når det uforutsette skjer. I tillegg kan en kirke være svært vanskelig å ta bilder i pga dårlig lysforhold, så da er det lurt å bruke noen med erfaring. Så kan jo onkel få slappe av og nyte seremonien i stedet ;)
De offisielle bryllupsbildene

Etter ekteskapsinngåelsen reiser vi til en vakker skog, flott hage, et herskapelig slott eller et spektakulært fjell. Kom gjerne med egne ønsker til hvor dere ønsker å ta disse bildene. Tenk litt utradisjonelt og velg gjerne steder som betyr noe for dere. Her er dere bare fantasien som kan stoppe oss. Under fotograferingen tar jeg kontroll og forteller dere hva dere skal gjøre. Selv om vi tar litt regi her er det viktig at dere tørr å sleppe dere litt løs. Smile, le, leke og sjarmere. Da blir bildene best!
Bryllupsfesten

Under bryllupsfesten er jeg med som flua på veggen. Jeg prøver alltid å skli inn i mengden og tar bilder av alt som skjer. Det beste er om gjestene ikke har merket at jeg var der, for da får vi de ekte smilene og de ekte tårene. I tillegg til å ha fokus på brudeparet og gjestene, tar jeg også bilder av et pyntet festlokale, bord, detaljer og delikat mat. Jeg skal også stå klar når brudgomen skal holde sin tale til bruden, når tanter og onkler har humoristiske innslag og når toastmasteren setter i gang med kveldens leker. På brudeparets kommando pakker jeg sakene når det er tid for det.

Mitt mål er at du og din ektefelle skal kunne mimre tilbake til deres store dag. Dagen som gikk så alt for fort og dagen med det store følelsesspekteret. Jeg vil at dere skal kunne huske alle øyeblikkene litt bedre på grunn av mine bilder og ikke minst få følelsen av å være tilbake der det skjedde med en gang dere åpner bryllupsalbumet.


Så tenk nøye gjennom hvilke øyeblikk dere ønsker å ta vare på for alltid.